19 Οκτώβριος 2012, 14:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:49

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις το Σάββατο

  • Αντιφασιστικές διαδηλώσεις το Σάββατο

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες ρατσιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διοργανώνουν αντιφασιστικές διαδηλώσεις το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμερικής, στο Νέο Ηράκλειο και την Καλλιθέα, με κεντρικό σύνθημα: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας».

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, μετά τον Άγιο Παντελεήμονα, η Χρυσή Αυγή έχει βάλει στόχο την εξάπλωσή της στην πλατεία Αμερικής και την ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρει την επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του 21χρονου Ελληνο-αιγύπτιου, ο οποίος υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό μάτι. Στην πλ. Αμερικής, η αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιείται στις 13:00.

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει το άνοιγμα γραφείων βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για «πρόκληση για κάθε δημοκράτη». Στόχος της κινητοποίησης είναι «να κλείσουν τα γραφεία τους οι φασίστες και να φύγουν από τις γειτονιές μας».

Στο Ν.Ηράκλειο είναι προγραμματισμένες δύο διαδηλώσεις: η μία την Παρασκευή στις 19:00 στο Θεατράκι της πλατείας και η δεύτερη το Σάββατο στις 18:00 στην πλατεία Ηρακλείου.

Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Κύπρου, η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη στις 12:00.

Πηγή: zougla