19 Οκτώβριος 2012, 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:49

Κατασκευάζεται ο νέος Τιτανικός

  • Κατασκευάζεται ο νέος Τιτανικός

Τον Τιτανικό του 21ου αιώνα σκέφτεται να κατασκευάσει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος... έχει αναθέσει την το έργο αυτό σε μία κινεζική εταιρεία.

Ο μεγιστάνας των ορυχείων και ένας εκ των πλουσιότερων Αυστραλών δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ναυπήγηση του πλοίου θα αρχίσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016.
Ο Πάλμερ πρόσθεσε ότι το σχέδιό του είναι το πλοίο να είναι πανομοιότυπο με τον αυθεντικό Τιτανικό στο σχέδιο και τις προδιαγραφές, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε επίσης ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία CSC Jinling για να κατασκευάσει το πλοίο.
«Θα είναι τόσο πολυτελές όσο ο Τιτανικός, αλλά φυσικά θα έχει τεχνολογία 21ου αιώνα και υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας», αναφέρει ο Πάλμερ.
«Βεβαίως και θα βυθιστεί, εάν ανοίξει τρύπα σε αυτό», απάντησε ο Πάλμερ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν το αντίγραφο του Τιτανικού μπορεί να έχει… ίδια τύχη με το πρωτότυπο.

Ο Τιτανικός ΙΙ σχεδιάζεται να αποπλεύσει από το Λονδίνο προς την Νέα Υόρκη στο τέλος περίπου του 2016, αν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια.
«Θα σχεδιαστεί, ώστε να μην βυθιστεί. Ωστόσο, αν είστε προληπτικοί, ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί», πρόσθεσε.

Το κόστος της κατασκευής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Πάλμερ στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την συμπλήρωση 100 ετών από το ναυάγιο του Τιτανικού, στις 15 Απριλίου 2012, στο παρθενικό του ταξίδι από την Μ.Βρετανία προς την Νέα Υόρκη, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, στοιχίζοντας την ζωή σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους.

Πηγή: tromaktiko