19 Οκτώβριος 2012, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:49

Κορκίδης: "Μας οδήγησαν στην παρακμή"

  • Κορκίδης: "Μας οδήγησαν στην παρακμή"

Με μια επιστολή τους προς τους Έλληνες εμπόρους, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης κάνει λόγο για "Τροϊκανισμό" που διχάζει εργοδότες και εργαζομένους αλλά και για την εξοντωτική πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στη παρακμή...

" Έλληνες Έμποροι,

Στο 1ο ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΕΣΕΕ δηλώσαμε όλοι μαζί δυναμικά το παρών σε μια κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό εμπόριο, όπου  παλιά και νέα μέτρα αφανίζουν από όλους μας τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Διαδηλώσαμε ειρηνικά την αντίθεσή μας σε αυτή την παράλογη κατάσταση  και σε αυτή την αδικαιολόγητη εχθρική αντιμετώπισή μας. Υπενθυμίσαμε στους αρμοδίους ότι οι Έλληνες έμποροι δεν είμαστε το πρόβλημα, αλλά η λύση στο πρόβλημα.
Ακούστηκε η φωνή μας καθαρά και δυνατά μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών, εκεί που σχεδιάζονται τα τραγικά μέτρα εξάλειψης της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης.
Από κάθε γωνιά της Ελλάδας φωνάξαμε με αγανάκτηση "ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ".
Η εξοντωτική πολιτική λιτότητας της Τρόικας έχει πλέον καταβάλλει την ελληνική οικονομία, έχει στεγνώσει και ερημώσει την ελληνική αγορά. Μας έχει οδηγήσει στην φτώχεια και την παρακμή. Η κατακτητική στάση της Τρόικας έχει εξαντλήσει τα υλικά και ψυχικά αποθέματά μας και συνεχίζει να μας βουλιάζει στη λάσπη της ύφεσης. Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της Τρόικας έχουν θέσει υπό ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας όλους τους Έλληνες. Οποιαδήποτε λοιπόν διαβούλευση με την Τρόικα φαίνεται  μάταιη, αφού οι δανειστές μας εκτελούν πιστά άνωθεν εντολές, ικανοποιώντας αιτήματα εξωτερικού και επιθυμίες εσωτερικού.
Έχουμε  κουραστεί να ακούμε μεγαλόπνοες διακηρύξεις. Έχουμε  κουραστεί να λαμβάνουμε υποσχέσεις στήριξης χωρίς αντίκρισμα. Έχουμε κουραστεί να παρακολουθούμε την στοχοποίηση του  κλάδου μας που αποτέλεσε στήριγμα της ελληνικής οικονομίας για δεκαετίες. Η οικονομία χρειάζεται το εμπόριο και η Ελλάδα την ελπίδα.
Οι μικρομεσαίοι της αγοράς δεν επαιτούμε, αλλά δικαιωματικά απαιτούμε από την ελληνική Κυβέρνηση: Ισότητα & Δικαιοσύνη, Υπεύθυνη στάση &ειλικρίνεια, Σταθερότητα & αξιοπιστία, Ανάπτυξη & ελληνικές επενδύσεις, Ελπίδα & Επαναλειτουργία της αγοράς.
Δεν ζητήσαμε ποτέ να είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα. Δεν ζητήσαμε ποτέ ευνοϊκή μεταχείριση. Ζητάμε να μας δώσουν χρόνο,  ζητάμε ανάσες ζωής, ζητάμε να μας αφήσουν να δουλέψουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια.  Ζητάμε από την ελληνική Κυβέρνηση μόνο 5 πράγματα:
1. Δίκαιο φορολογικό
2. Χρηματοδότηση των Μμε Επιχειρήσεων
3. Ασφάλιση και Υγεία
4. Πάταξη παρεμπορίου
5. Προστασία της εντός κρίσης Μμε Επιχείρησης
Δεν μας άκουσαν όταν έγκαιρα τους επισημάναμε τους κινδύνους. Επέλεξαν να κινηθούν χωρίς κοινωνικό διάλογο. Μας αγνόησαν. Τώρα όμως πρέπει να μας ακούσουν. Τους λέμε λοιπόν ότι δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς της Τρόικας. Δεν θα δεχθούμε την νέα ανελέητη φοροεπιδρομή. Δεν θα επιτρέψουμε τον ευτελισμό του ελληνικού εμπορίου. Δεν θα ανεχθούμε άλλες εκπτώσεις στην ποιότητα των ασφαλιστικών μας παροχών. Δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις των συνταξιούχων γονιών μας. Δεν θα συναινέσουμε στη διάλυση της ελληνικής μεσαίας τάξης.
Οι Έλληνες έμποροι  δεν είμαστε μια συντεχνία που διεκδικεί κάποια απωλεσθέντα προνόμια. Δεν τα είχαμε ποτέ. Δεν τα ζητήσαμε ποτέ, δεν τα θέλουμε ούτε τώρα.
Είμαστε ο κλάδος που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Είμαστε ο πολλαπλασιαστής πλούτου στην αγορά. Είμαστε ο κόμβος που συνδέει όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες. Είμαστε ο κλάδος με 800.000 αυταπασχολούμενους,  εργοδότες,  εργαζόμενους  και δυστυχώς ανέργους.
Ο "Τροικανισμός" που επιβάλλεται στην Ελλάδα βλάπτει την χώρα, τραυματίζει την δημοκρατία, σκοτώνει την επιχειρηματικότητα και τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία.
Ο "Τροϊκανισμός" εδραιώνει ένα κλίμα φόβου και αβεβαιότητας, ενώ μοιράζει τους Έλληνες σε μοιρολάτρες και  αγανακτισμένους.
Ο "Τροϊκανισμός" διχάζει  εργοδότες και εργαζόμενους, αποσχολούμενους και ανέργους για να συγκρουστούμε μεταξύ μας με μοναδικό νικητή τους πιστωτές μας.
Δεν είναι αυτή η κοινωνία που παραλάβαμε. Δεν είναι αυτή η κοινωνία που αξίζουμε.
Δεν είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε για τα παιδιά μας.
Ο μόνος δρόμος για τη βελτίωση της κατάστασης είναι η επανεκκίνηση της αγοράς.
Η ανάπτυξη  θέλει πράξεις και όχι  θεωρία, θέλει έργα  και όχι λόγια.
Ας μας δώσουν τα εργαλεία για να δουλέψουμε, να παράξουμε, να πουλήσουμε, να φτιάξουμε θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.
Ας καταλάβουν καλά ότι οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης συνιστούν πλέον για εμάς τους μικρομεσαίους εμπόρους γεγονός "ανωτέρας βίας".
Ας συνειδητοποιήσουν ότι η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών έχει οδηγήσει την ελληνική αγορά σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης".
Ας προσέξουν  γιατί σύντομα και οι συνεπείς νοικοκυραίοι θα οδηγηθούμε σε παραίτηση από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης και θα εξαναγκαστούμε σε οριστική "παύση πληρωμών". Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονεί κανείς το γνωστό "ΣΤΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ".
Εμείς οι "ελεύθεροι επαγγελματίες" της υπόδουλης οικονομίας ζούμε το πρόβλημα καθημερινά και θα το υπενθυμίζουμε καθημερινά. Ας μας ακούσουν λοιπόν αυτή τη φορά με προσοχή πριν αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς. Με ειλικρίνεια λέμε δεν έχουμε, δεν θα έχουμε και δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τους παράλογους και άδικους φόρους που σχεδιάζουν να μας επιβάλλουν.
Τούτη τη δύσκολη ώρα, σας καλώ να δείξουμε όλοι μαζί ότι δεν χάνουμε το κουράγιο μας. Σας καλώ να δείξουμε αλληλεγγύη και ενότητα. Σας καλώ να δώσουμε μαζί ένα δυναμικό αγώνα, για να σώσουμε τις δουλειές μας.
Πρέπει να στηρίξουμε όλοι οι μικρομεσαίοι το ελληνικό εμπόριο, για να στηρίξουμε την Ελλάδα!".

Να είστε πάντα καλά.
Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος ΕΣΕΕ

Πηγή: enikos