19 Οκτώβριος 2012, 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:49

«Σεισμός» στη Wall Street λόγω Google

  • «Σεισμός» στη Wall Street λόγω Google

Σεισμό στη Wall Street προκάλεσαν τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους που ανακοίνωσε η Google, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής, η οποία, όμως, επαναλήφθηκε 40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

H ανακοίνωση της κάθετης πτώσης της κερδοφορίας της Google κατά 20% πυροδότησε ξεπούλημα των μετοχών της εταιρείας και γύρισε σε αρνητικό έδαφος ολόκληρη τη νεοϋορκέζικη κεφαλαιαγορά.

Οταν η μετοχή της Google έφθασε να χάνει το 11% της αξίας της αποφασίσθηκε η αναστολή της διαπραγμάτευσής της.

Σαράντα λεπτά πριν λήξει η συνεδρίαση, όμως επαναλήφθηκε η διαπραγμάτευση με τη μετοχή της Google να διαμορφώνει την τιμή της στα 699,18 δολάρια (-7,45% ως προς χθες Τετάρτη) και να μειώνει την προγενέστερη ζημιά. Τελικά σύμφωνα με το Reuters η ημερήσια απώλεια ήταν παραπλήσια του 8% - 695 δολάρια η τελική τιμή.

Tι έλεγε η ανακοίνωση της Google που προκάλεσε τον «σεισμό»

Η ανακοίνωση της Google που προκάλεσε το «σεισμό» στη Wall Street ανέφερε πως το κέρδος ανά μετοχή την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 9,03 δολάρια (συνολικά στα 2,18 δισ. δολάρια), τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 10,65 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα που κατέβαλαν στην εταιρεία οι διαφημιστές για κάθε «κλικ» των πελατών υποχώρησε κατά 15% το τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Για «γκάφα» κάνουν λόγο οι αναλυτές: Δεν έπρεπε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μεσούσης της συνεδρίασης

Η ανακοίνωση αυτή ερμηνεύθηκε από τους ειδικούς ως ένδειξη ότι τα εργαλεία της εταιρείας χάνουν την ελκυστικότητά τους και την αξία τους για τους διαφημιστές, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για λάθος από την πλευρά της Google, ενδεχομένως και της Wall Street, επειδή τα απογοητευτικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μεσούσης της συνεδριάσεως και όχι μετά το τέλος της.

Πηγή: iefimerida