19 Οκτώβριος 2012, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:49

Λαβύρινθος 2012 - Σκιές και Σχήματα στην Πόλη

  • Λαβύρινθος 2012 - Σκιές και Σχήματα στην Πόλη

Σαράντα τέσσερις Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στην Αίθουσα Τελετών «Δημητρίου Φραγκόπουλου», του Ζωγραφείου Λυκείου. Τίτλος της έκθεση «Λαβύρινθος 2012- Σκιές και Σχήματα», η οποία όπως είπε στα εγκαίνια ένας από τους επιμελητές της, απευθύνεται σε ένα μοναδικό κοινό-το βράδυ των εγκαινίων «όλοι ήταν Πολίτες και όχι Έλληνες ή Τούρκοι».

Η Αίθουσα Τελετών του Ζωγραφείου Λυκείου πλημμύρισε από κόσμο που με μεγάλο ενδιαφέρον και με την καθοδήγηση των επιμελητών της έκθεσης, Δημήτρη Βογδάνη, Χαρίδημου Λoύβρου και Ozlem Haliloglu, περιηγήθηκε στα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, θαύμασε τις φωτογραφίες και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, παρακολούθησε το video art και μαγεύτηκε από το μοντέρνο χορευτικό-θεατρικό δρώμενο της ομάδας Can Kandara.

Στα εγκαίνια συνυπήρχαν αρμονικά το παρελθόν με το παρόν, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το ιστορικό Ζωγράφειο συνεχίζει να διασχίζει το χρόνο με το βλέμμα στο αύριο.

Ακολούθησε δεξίωση στον τελευταίο όροφο της Σχολής, ατενίζοντας τον Κεράτιο, με τη συνοδεία εξαίσιων μουσικών, της Liliana Moldovan στο πιάνο και του μαθητή της στο βιολί Dogu Kaptaner.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν-μεταξύ άλλων-ο πατριαρχικός εκπρόσωπος π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη, Νίκος Ματθιουδάκης, ο εκπρόσωπος των Μειονοτήτων της Τουρκίας στην Άγκυρα και Ιδρυτής της Σχολής, Λάκης Βίγκας, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης, Σταύρος Γιολτζόγλου, πλήθος καλλιτεχνών και φίλων του Ζωγραφείου.

Την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Ζωγραφείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Βογδάνη για το θέμα της έκθεσης, τον λαβύρινθο και τις προεκτάσεις του.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: nooz.gr