19 Οκτώβριος 2012, 09:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:49

Ηλ. Παναγιώταρος: Διαψεύδει τον "εμφύλιο" του BBC

  • Παναγιώταρος: Στην Ελλάδα έχουμε ήδη εμφύλιο

Ακόμα και την ίδια του την συνέντευξη στο BBC, διαψεύδει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, στο βίντεο της οποίας, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα επικρατεί εμφύλιος πόλεμος μεταξύ εθνικιστών και αναρχικών με αλλοδαπούς.

Σε επίσημη ανακοίνωση της ακροδεξιάς παράταξης, ο κ. Παναγιώταρος υποστηρίζει ότι παραφράστηκαν κατά το δοκούν, παρά το γεγονός ότι στο βίντεο ο ίδιος δηλώνει ότι "Είμαστε κατά κάποιο τρόπο σε εμφύλιο πόλεμο και όσοι δεν το βλέπουν στρουθοκαμηλίζουν".

Στην συνέχεια, υποστηρίζει πως γίνονται συνεχώς εκατοντάδες επιθέσεις αναρχικών σε αστυνομικά τμήματα, πεθαίνουν αστυνομικοί και συμπλήρωσε πως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία δέχονται συνεχώς επιθέσεις όπως και τα μέλη της τα οποία καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Και συνέχισε: "Αυτή η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη ακόμη και εάν δεν το θέλει κανείς, να έχει έναν νέου τύπου εμφύλιο. Από την μία οι εθνικιστές σαν κι εμάς και Έλληνες που θέλουν την χώρα τους όπως ήταν παλιά και από την άλλη οι λαθρομετανάστες, οι αναρχικοί και όσοι κατέστρεψαν την Αθήνα πολλές φορές", είπε.

Η επίσημη διάψευση

Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής υποστηρίζεται: "Στη χώρα έχουν επιβάλλει συνθήκες πολέμου τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και κυρίως οι εγκληματίες αλλοδαποί, μαζί με τους γνωστούς - αγνώστους κουκουλοφόρους, που βιαιοπραγούν καθημερινά εις βάρος του ελληνικού λαού.

Αυτό είπα στο BBC, δυστυχώς τα λεγόμενά μου παραφράστηκαν κατά το δοκούν.

Είπα επίσης και κάτι άλλο – που κόπηκε εξ΄ ολοκλήρου - όταν ρωτήθηκα για τους λόγους που η Ευρώπη φοβάται την Χρυσή Αυγή.

Είπα ότι "η υγιής Ευρώπη των εθνών – και όχι τα αφεντικά που καταδυναστεύουν την Ευρώπη και την Ελλάδα - δεν έχει τίποτα να φοβάται από την Χρυσή Αυγή, που είναι πολύ πιο δημοκρατικό κόμμα, από όλους τους δήθεν δημοκράτες", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: news247