17 Οκτώβριος 2012, 10:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:02

Και τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού σχεδιάζει η Τουρκία

  • Και τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού σχεδιάζει η Τουρκία

Η τουρκική εφημερίδα «Χιουριέτ» γράφει σήμερα ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες με τέσσερις χώρες για την κατασκευή και τρίτου πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια στην Σμύρνη, ο κ. Γιλντίζ είπε ότι συνομιλίες για την κατασκευή του τρίτου εργοστασίου γίνονται με τις τέσσερεις χώρες που είναι υποψήφιες για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στην Σινώπη της Τουρκίας.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θα περατωθούν ως το τέλος του έτους και ότι υποψήφιες χώρες για το έργο είναι η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα και η Κίνα.

Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμα ότι οι χώρες που δεν θα κερδίσουν τον τρέχοντα διαγωνισμό για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Σινώπη θα είναι υποψήφιες για την κατασκευή τρίτου πυρηνικού εργοστασίου, η τοποθεσία του οποίου δεν έχει ακόμα αποφασιστεί και είναι ένα από τα αντικείμενα  συζήτησης με τις υποψήφιες χώρες.

Πηγή: sigmalive