17 Οκτώβριος 2012, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:02

Αυστραλία: Λύση η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή

  • Αυστραλία: Λύση η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή

του Σ. Χατζημανώλη

Η παραδοσιακή ελληνική διατροφή μπορεί να αποτελέσει και μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας. Αυτό υποστηρίζει ο ομογενής διατροφολόγος Μάρκος Δυμιώτης ο οποίος εδώ και χρόνια προωθεί την παραδοσιακή μας διατροφή στην αυστραλιανή κοινωνία.

Σε άρθρο του ο κ. Δυμιώτης αναφέρει πως με την εγκατάλειψη της παραδοσιακής της διατροφής, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία για προβάδισμα σε θέματα προληπτικής υγείας, περιβαλλοντικής προστασίας, εξοικονόμησης χρημάτων στον οικογενειακό προϋπολογισμό και την ευκαιρία για μια πιο ανώδυνη αντιμετώπιση των σοβαρών μέτρων λιτότητας που αυτές τις μέρες έγιναν μέρος της καθημερινής ζωής.

Μ' αυτή τη διατροφή, υποστηρίζει, αντί η Ελλάδα να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, μπορεί να πάρει ηγετική θέση σε αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα. Παρ' ότι η επαναφορά της αυστηρά παραδοσιακής διατροφής στην ολότητά της είναι δύσκολη, ομολογεί ο κ. Δημιώτης, εντούτοις συμπληρώνει, πως υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία, αν εφαρμοστούν, θα φέρουν πολύπλευρα οφέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο ομογενής διατροφολόγος αναφέρει πως η κρισιμότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, η παγκόσμια ώθηση λήψης προληπτικών μέτρων υγείας και τα συνεχώς αυξανόμενα περιβαλλοντικά προβλήματα επιβάλλουν τη λήψη δραστικών μέτρων. Ο ρόλος της απλής διατροφής για τη λύση αυτών των προβλημάτων αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο. Με την παραδοσιακή της διατροφή η Ελλάδα μπορεί να πάρει ηγετικό ρόλο σ' αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ