16 Οκτώβριος 2012, 14:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:50

Τίμησαν την Μικρασιατική Καταστροφή στην Πάτρα

  • Τίμησαν την Μικρασιατική Καταστροφή στην Πάτρα

Τα 90 χρόνια που συμπληρώθηκαν φέτος από την Μικρασιατική Καταστροφή τίμησε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στην πλατεία της συνοικίας του Γηροκομείου «Απόστολος Κυδωνιάτης» με μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και μνήμες από τα πατρογονικά χώματα.

Η βραδιά στην οποία παρέστησαν πολύς κόσμος και επίσημοι, ανάμεσα τους οι Δημήτρης Κατσικόπουλος και Νίκος Τζανάκος, περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της Ιωνίας Γης (Σμυρναίικα και ρεμπέτικα) από το Μουσικό Εργαστήρι και τον Νίκο Μπαλή.

Επίσης στην εκδήλωση μνήμης και γιορτή συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Φάρου Ποντίων Πάτρας και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου του Γηροκομείου που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Μικρά Ασία.

Σε άλλο σημείο της βραδιάς έγινε αφιέρωμα στην πόλη της Μενεμένης από τον καθηγητή Θεολογίας και σύνοικο Παράσχο Βαλλιανάτο.

Τέλος για το ταξίδι στα ματωμένα χώματα Τσεσμέ-Βουρλά-Σεβδίκιοϊ-Κορδελιό-Μενεμένη-Σμύρνη που πραγματοποιήθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο το διάστημα 30/08-02/09/2012 με δεύτερης και τρίτης γενιάς Μικρασιάτες κατοίκους του Γηροκομείου, μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Ντίνα Παπάκου.

Πηγή: thebest

Gallery