16 Οκτώβριος 2012, 08:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:50

Τέλη Οκτωβρίου ή μέσα Νοεμβρίου η έγκριση για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ

  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα

Αυτό επισήμανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας μαραθώνιας συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας διαδοχικά με τους υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η τρόικα θα ενημερώσει, μέσω των Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και Όλι Ρεν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Με την κυβέρνηση, να επιδιώκει μια θετική αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

«Δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση, εάν δεν κλείσουν όλα τα διαρθρωτικά και τα προαπαιτούμενα», δήλωσε το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά μικρά πράγματα, που πρέπει να τα κλείσουμε, με χρονοδιάγραμμα να πάρουμε τη δόση στα μέσα Νοεμβρίου».

Σημειώνεται ότι, οι επικεφαλής της τρόικας, που σήμερα στις 10 το πρωί συναντώνται με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα αρχίσουν από την προσεχή Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση

Πηγή: news247