15 Οκτώβριος 2012, 18:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2017, 08:31

Ποντιακή λαχανόπιτα

  • Ποντιακή λαχανόπιτα
ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • μισό λίτρο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά.
  2. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο λάδι.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες, τις οποίες προσθέτουμε αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά.
  4. Ετοιμάζουμε το φύλλο. Στρώνουμε το ένα στον πάτο του ταψιού, ρίχνουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με το άλλο φύλλο.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα, περίπου για μία ώρα.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr