15 Οκτώβριος 2012, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:51

Διανομή τροφίμων σε μαθητές και απόρους

  • «Χριστούγεννα για όλους» με συλλογή τροφίμων από τους Πόντιους Βέροιας

Τα σχολικά κυλικεία θα διανέμουν στους μικρούς «πελάτες» τους φρουτοσαλάτες και ελληνικά τυροκομικά, ενώ οι άποροι θα πάρουν ρύζι, ζυμαρικά, λάδι, φέτα και γραβιέρα, συνολικής αξίας 23,5 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ότι: «ο στόχος του προγράμματος διανομής τροφίμων στα σχολεία είναι διπλός, αφενός να ενισχύσει το διαιτολόγιο των μαθητών και αφετέρου να προωθήσει τα πιο υγιεινά μοντέλα διατροφής από τη μικρή ηλικία».

«Θα μοιράσουμε τρόφιμα με τη μορφή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικά, δηλαδή γιαούρτι, τυρί και γάλα. Έτσι, αφενός θα βοηθήσουμε τα παιδιά να εξασφαλίσουν την τροφή τους και αφετέρου να μάθουν από νωρίς να τρώνε φρούτα, λαχανικά κι επίσης ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα ή η γραβιέρα ή το γιαούρτι, που τόσο σημαντικά είναι για τη διατροφή τους» σημείωσε.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατ. ευρώ, σε 750.000 δικαιούχους. «Μιλάμε για πέντε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το ρύζι, τα ζυμαρικά, το λάδι, η φέτα και η γραβιέρα. Δράση, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με περίπου 720 φορείς. Εμείς ετοιμάζουμε μεν τον διαγωνισμό, αλλά ποιοι είναι οι άποροι, σε ποια συσσίτια θα πάνε τα τρόφιμα κ.ά. το καθορίζουν οι εν λόγω φορείς, που γνωρίζουν» είπε ο υπουργός.

Πηγή: zougla