15 Οκτώβριος 2012, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:01

Συνελήφθησαν οδηγοί επειδή κατέβασαν κόσμο στο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Αθήνα

  • Συνελήφθησαν οδηγοί επειδή κατέβασαν κόσμο στο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Αθήνα

Μεγάλη περιπέτεια βίωσαν πολλά μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Καστοριάς οι οποίοι επέστρεφαν από την Αθήνα (8ο Πανελλαδικό Ποντιακό Φεστιβάλ) με δημοτικά λεωφορεία του δήμου Καστοριάς με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Καστοριάς Μ. Χατζησυμεωνίδη.

Εχθές σε αστυνομικό έλεγχο στα διόδια στη Μαλακάσα διαπιστώθηκε πως η μετακίνηση είναι παράνομη. Οι δυο οδηγοί των δημοτικών οχημάτων οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και  η διοίκηση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων μαζί με τον Δήμο Καστοριάς προσπαθούσαν να βρούν τρόπο για να επιστρέψουν τα μέλη τους τα οποία από τις 10.00 βρίσκονταν σταματημένα έξω από την Αθήνα.

Την εντολή για την μετακίνηση με δημοτικά λεωφορεία είχε δώσει όπως μάθαμε ο δήμαρχος Καστοριάς ( με την σύμφωνη γνώμη της αποκεντρωμένης περιφέρειας Ηπείρου) ώστε να παραστούν μέλη της λέσχης στο 8ο Πανελλαδικό Ποντιακό Φεστιβάλ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΣΚΟΥ – Μετά από καταγγελία η τροχαία σταμάτησε τα δύο δημοτικά οχήματα και οδήγησε στο αυτόφωρο τους δυο οδηγούς.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Καστοριάς Πέτρος Τόσκος δηλώνει πως "όλα έγιναν νόμιμα με χαρτιά και άδεια και από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Ηπείρου, εδώ και κάποιες ώρες προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, έχει παρέμβει και κ. Μαρία Αντωνίου αλλά η ταλαιπωρία για επιβάτες και οδηγούς είναι αφάνταστη"

πηγή: http://www.alphafm.gr/archives/54858

Απολύτως νόμιμη η μετακίνηση, όπως αποδεικνύεται από την απόφαση, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Πρόκειται για νόμιμη μετακίνηση κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. και έγκρισης της απόφασης, από τον Περιφερεάρχη, δαπάνη που καλύπτεται από εγγεγραμμένες πιστώσεις, για μετακινήσεις πολιτστικών σωματείων, που κάνουν όλοι οι δήμοι της χώρας.

Το ερώτημα είναι ποιός και γιατί έκανε την ψευδή καταγγελία;

Ακολουθεί η έγκριση που δόθηκε στον οδηγό από τον Δήμαρχο Καστοριάς

Πηγή: taxalia

Gallery