12 Οκτώβριος 2012, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:51

Εστιατόριο φτιαγμένο αποκλειστικά από… χαρτί!

  • Εστιατόριο φτιαγμένο αποκλειστικά από… χαρτί!

Βρίσκεται μέσα στο King Park στην πόλη Taichung της Ταϊβάν και είναι το μοναδικό εστιατόριο στον κόσμο όπου τα πάντα, από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα μέχρι τα πιάτα και τα ποτήρια είανι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από χαρτόνι!

Εκτός από τα τρόφιμα, τους σερβιτόρους και κάποια μαχαιροπίρουνα, όλα μέσα στο εστιατόριο «Carton» είναι από χαρτόνι και χαρτί. Αν και μοιάζει σχεδόν αδύνατον, οι επισκέπτες κάθονται άνετα σε… χαρτονένιες πολυθρόνες και καρέκλες, πίνουν το ποτό τους σε χάρτινα ποτήρια και τρώνε το φαγητό τους μέσα σε παρόμοιου τύπου πιάτα.

Σε περίπτωση που κάτι καταστραφεί απλώς ανακυκλώνεται, λέει ο υπεύθυνος επεξηγώντας παράλληλα και το σκοπό της δημιουργίας ενός τέτοιου εστιατορίου: «Το Carton θέλει να δείξει την πραγματική δύναμη του χαρτιού και να πείσει τους ανθρώπους ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα πράγματα από την απλή συσκευασία».

Και για όσους φοβούνται ότι οι… χαρτονένιες  καρέκλες θα καταρρεύσουν, ειδικά εάν πρόκειται να καθίσει κάποιος με ευρεία σωματική διάπλαση, ο διευθυντής του καταστήματος δίνει αποστομωτική απάντηση:

«Για όσους φοβούνται να καθίσουν, κάνουμε κάτι απλό: Φέρνουμε τον σεφ μας, που ζυγίζει παραπάνω από 100 κιλά, για να καθίσει σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια ένας από τους σερβιτόρους κάθεται στην αγκαλιά του. Ε, μετά δεν υπάρχουν πια άλλες απορίες!»…

Πηγή: perierga