12 Οκτώβριος 2012, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:51

Περισσότεροι Γερμανοί θέλουν τώρα την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης

  • Νέα υποβάθμιση για την ελληνική οικονομία

Βερολίνο
Για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού ZDF δυο ημέρες μετά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα Politbarometer για το γερμανικό κανάλι, 46% των ερωτηθέντων είπαν πως πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη έναντι 31% τον Αύγουστο, όταν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη ήταν πιο έντονες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, 57% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια αν δεν εμμείνει στους στόχους της για περικοπές δαπανών, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτό ίσως σημαίνει χρεωκοπία για τη χώρα.

Όπως σημειώνει το Reuters, είναι η πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους που η έρευνα Politbarometer, που διεξήχθη στις 8-10 Οκτωβρίου, δείχνει περισσότερους Γερμανούς να στηρίζουν την Ελλάδα συγκριτικά με το ποσοστό που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Έως τώρα, η πλειονότητα των Γερμανών στήριζε την σκληρή πολιτική της Μέρκελ αναφορικά με την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Παραμένει, ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό 45% που είπαν πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων χρέους.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: in