11 Οκτώβριος 2012, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:52

Πρόβλημα στην ανάρτηση είχε ο Χάμιλτον

  • Άκυρο για τους αγώνες Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη

Η κάτω του αναμενομένου απόδοση του Λιούις Χάμιλτον στη Σουζούκα οφείλονταν σε ένα πρόβλημα στην πίσω ανάρτηση του μονοθεσίου του.

Αυτό ανακάλυψαν οι μηχανικοί της McLaren έπειτα από εξέταση της MP4-27 του βρετανού, ενόψει του κορεατικού GP αυτού του Σαββατοκύριακου.

Αρχικά ο Χάμιλτον πίστευε ότι οι λανθασμένες επιλογές στο set-up έφταιγαν για την πολύ μεγάλη υποστροφή που είχε στη διάρκεια του τριημέρου, έχοντας τερματίσει μόλις πέμπτος στην κούρσα από την ένατη θέση του grid.

Αλλά η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική.

"Ηλπιζα να μην ήταν δικό μου το φταίξιμο και ευτυχώς τα παιδιά έκαναν πολλή ανάλυση μετά την κούρσα και βρήκαν ότι υπήρχε μια αστοχία σε μέρος της πίσω ανάρτησης, οπότε αυτό είναι καθησυχαστικό", είπε ο Χάμιλτον.

"Δεν είχε χαλάσει όλη η ανάρτηση, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να οδηγήσω. Ηταν ένα εξάρτημα που βοηθάει στην ισορροπία. Είμαι χαρούμενος που το ανακαλύψαμε ώστε να μην είναι πρόβλημα αυτό το τριήμερο".

Ο 27χρονος πιλότος πηγαίνει στη Γέονγκαμ έχοντας μια απόσταση 42 βαθμών από την κορυφή του πρωταθλήματος, με πέντε αγώνες να απομένουν στη σεζόν.

Πηγή: sport.gr