11 Οκτώβριος 2012, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

Στο Φεστιβάλ Πoντιακών Χορών ο Ιβάν Σαββίδης

  • Στο Φεστιβάλ Πoντιακών Χορών ο Ιβάν Σαββίδης

Αφού παραθέσει συνέντευξη Τύπου και κάνει ανοιχτό διάλογο με τον κόσμο του ΠΑΟΚ την Παρασκευή, ο ΙΒάν Σαββίδης θα μεταβεί την επόμενη μέρα και πάλι στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στο 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που οργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Κλειστό Γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά. Θα συμμετάσχουν ακόμη ο Γιώργος Νταλάρα και η Σοφία Παπάζογλου μαζί με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργο Γεωργιάδη.

Επίσης, θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας με το μνημειώδες μουσικό έργο «ΠΟΝΤΟΣ» του συνθέτη Χρήστου Κεμανετζίδη, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 407 ποντιακούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο.

Πηγή: olapaok