11 Οκτώβριος 2012, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:52

Γάμος, διαζύγιο και κηδεία με συμβολαιογραφική πράξη!

  • Γάμος, διαζύγιο και κηδεία με συμβολαιογραφική πράξη!

Tο πλαίσιο «επιχείρησης» με την επωνυμία «Αριάδνη» αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος με στόχο τον περιορισμό καταβολής επιδομάτων και συντάξεων σε μη δικαιούχους.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επιστρατεύσει και τους συμβολαιογράφους, προκειμένου να ελεγχθεί η παραβατικότητα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων καθώς θα απαιτείται μία συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα φτάνει σε όλα τα ταμεία.

Ειδικότερα, σε περιπτώσεις γάμου, διαζυγίου, θανάτου και συμφώνου συμβίωσης θα απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνει ο ασφαλισμένος και στη συνέχεια θα παίρνει τα χρήματα από τα ταμεία.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν διασταυρώσεις σε περιπτώσεις συντάξεων που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες, συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα.

Πηγή: dailynews24