11 Οκτώβριος 2012, 08:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

Ανέγερση νέας στέγης για τους Πόντιους Πτολεμαΐδας

  • Ανέγερση νέας στέγης για τους Πόντιους Πτολεμαΐδας

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει η ανέγερση της στέγης του Προσφυγικού Ελληνισμού στην Πτολεμαΐδα, καθώς υπογράφτηκε χθες από τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου «Κέντρο Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Το κτήριο, το οποίο προορίζεται στην ουσία να στεγάσει τις δραστηριότητες του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας θα ανεγερθεί στην οδό Αδύσσης, απέναντι από το Υδραγωγείο (δίπλα στο κτήριο του ΕΒΕ), σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από τον πρώην δήμο Πτολεμαΐδας.

Την χαρά της για το γεγονός ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο έργο που είχε ανάγκη η περιοχή εξέφρασε η δήμαρχος κ. Βρυζίδου, κάνοντας λόγο για «ένα εντυπωσιακό και πολύ χρήσιμο κτήριο», καθώς όπως σημείωσε στο κτήριο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία να λάβουν χώρα δραστηριότητες που δεν μπορούσαν να στεγαστούν μέχρι σήμερα. Έκανε μάλιστα αναφορά στη συμβολή όλων των δυνάμεων που βοήθησαν στο να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το έργο αυτό, αιρετούς, υπηρεσίες και επαγγελματίες και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που βοήθησαν ο καθένας από την πλευρά του στην εκπόνηση της μελέτης και την ένταξη του έργου.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, ώστε να αποκτήσει η πόλη της Πτολεμαΐδας ένα κτήριο που το έχει ανάγκη, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Τη διαβεβαίωση ότι η ανάδοχος εταιρεία θα τηρήσει τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της για την περαίωση του έργου, η οποία ορίζεται σε 22 μήνες, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση του έργου, έδωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κώστας Νταγκούμας και ΣΙΑ ΕΕ.

Ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί ήρθε η ώρα υλοποίησης ενός έργου που είναι το όνειρο των Ποντίων της Πτολεμαΐδας και όλης της περιοχής, για το οποίο κοπίασε πολύς κόσμος (ο Σύλλογος Ποντίων, πολιτικοί, επαγγελματίες και υπάλληλοι του δήμου), δήλωσε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας Φωτεινή Αγγελίδου.

Επισήμανε ότι το κτήριο θα έχει συνολικό εμβαδό 1200 τ.μ. και θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την πόλη. Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο χώρο στον οποίο θα υπάρχει αμφιθέατρο με καμαρίνια για τη φιλοξενία μικρών παραστάσεων, ημιώροφο με βεστιάριο, γραφεία και αίθουσες αθλοπαιδειών, ενώ ο δεύτερος όροφος θα στεγάσει τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα μνήμης στην οποία θα εστιάσει περισσότερο ο σύλλογος.

Αναρτήθηκε στην εφημερίδα του  Ν. Κοζανης ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ στις 9/10/2012