10 Οκτώβριος 2012, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:52

Εθνική Ελλάδος: Προορισμός η Βραζιλία

  • Εθνική Ελλάδος: Προορισμός η Βραζιλία

Η Εθνική μας ομάδα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με γνωστή αεροπορική εταιρία και φυσικά στόχος είναι ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του να κάνουν μαζί της το μακρινό ταξίδι για τη Βραζιλία, όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2014.

Η Aegean είναι η νέα χορηγός εταιρίες της Εθνικής και θα αναλάβει αποκλειστικά της μετακινήσεις των αποστολών της ομάδας μας.

Ο γενικός αρχηγός της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συνεργασίας πως στόχος είναι το ταξίδι στη Βραζιλία:

Ο Φύσσας, εξέφρασε τη… φοβία του για τα αεροπλάνα, αλλά τόνισε πως προορισμός είναι η Βραζιλία. «Είμαι άνθρωπος που δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος να μιλήσω για τα αεροπλάνα και τα ταξίδια, αφού δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα! Με την AEGEAN όμως νιώθω άνετα και ασφαλής. Είναι επιτυχία αυτή η συμφωνία και από δω και στο εξής θα πετάω ήσυχος! Όλη η ομάδα θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σαν εθνική ομάδα ενώνουμε όλη την Ελλάδα και υα κάνουμε το παν για το Μουντιάλ του 2014. Κοινός μας προορισμός η επιτυχία και η Βραζιλία".

Για τη συνεργασία με την Aegean μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής: «Πριν από πέντε ημέρες είχα την τιμή να κερδίσω την προτίμηση των Ενώσεων της ΕΠΟ για να αναλάβω την προεδρία της. Σήμερα με διακατέχουν τα ίδια συναισθήματα. Υποδεχόμαστε την AEGEAN σαν συμπαίκτη μας. Οι επενδύσεις της και οι πρωτοποριακής υπηρεσίες, αλλά και η αίσθηση ασφάλειας που δίνει προτιμούνται από το κοινό. Έχουμε κοινό παρονομαστή, που εκπέμπει από κοινού ένα μήνυμα: Με αφετηρία το 2012 η Εθνική και η AEGEAN θέλουν να πετάξουν μαζί στη Βραζιλία το 2014».

Ο αντιπρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, ανέφερε με τη σειρά του: «Ευχαριστούμε τους παίκτες της Εθνικής και την εμπιστοσύνη της ΕΠΟ. Είναι δύσκολες οι συνθήκες και η Εθνική μας έχει δώσει τόση χαρά. Ελπίζω να έρθει ένα αποτέλεσμα που να δείξει πως οι Έλληνες συνεχίζουν να διαπρέπουν. Εμείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Εθνική για να συμβάλουμε στην εικόνα και την άνεση σας στα ταξίδια για τα παιχνίδια που έχετε να δώσετε. Η δουλειά μας είναι να δίνουμε μικρές χαρές, όπως να μην έχεις πρόβλημα όταν ταξιδεύεις. Θέλουμε να αναγνωριστούμε σαν από τους καλύτερους στόλους στην Ευρώπη. Ελπίζω να μοιραστούμε μαζί επιτυχίες».

Δηλώσεις, όμως, έκαναν στο περιθώριο της εκδήλωσης, την οποία παρακολουθήσατε σε Live streaming του Sport.gr και οι διεθνείς μας παίκτες, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Γιώργος Σαμαράς.

Σαλπιγγίδης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε πως οι επιτυχίες της Εθνικής φέρνουν καλές συνεργασίες, ωστόσο άπαντες επικεντρώνονται στο ματς με τη Βοσνία.

«Είναι φυσιολογικό όταν υπάρχει επιτυχία να υπάρχουν καλές συνεργασίες, είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία και εμείς κοιτάμε τη Βοσνία τώρα. Δεν... καθαρίζουμε με 6 βαθμούς. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θέλουμε τη νίκη με τη Βοσνία. Είναι δυνατή ομάδα, όμως εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και παίζουμε στην έδρα μας. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και νομίζω πως γενικά, ανταποκρίνεται. Μακάρι να έρθουν και την Παρασκευή.

Σαμαράς: «Πονάω στο χέρι, όμως παίζω μπάλα με τα πόδια»

Ο Γιώργος Σαμαράς αναφέρθηκε κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι της Εθνικής μας, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι πάντα η νίκη. «Πονάω στο χέρι, όμως είμαι εγωιστής για να μείνω εκτός δράσης», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Σημαντικότερο είναι να είμαστε εμείς σε καλή κατάσταση και να κερδίζουμε. Τα υπόλοιπα τα κοιτούν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας. Εμείς κοιτάμε το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είμαι λίγο εγωιστής σε τέτοια πράγματα και δε μπορώ να μένω έξω από το ποδόσφαιρο. Το χέρι μου δεν είναι καλά, όμως παίζουμε μπάλα με τα πόδια. Ελπίζω να είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση για να κερδίσουμε τη Βοσνία».

Πηγή: sport