• ΑΡΧΕΙΟ
9 Οκτώβριος 2012, 09:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 10:56

9 Νοεμ 2012: Αφιέρωμα στην Λάρισα για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

  • Επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη Μικρά Ασία στην Εστία Νέας Σμύρνης | 24 Σεπτ 2014

Από την εποχή του Ιπποκράτη, που αν και Κώος πολιτογραφήθηκε Λαρισαίος, η πόλη της Λάρισας αφομοίωνε στον κοινωνικό της ιστό και παρείχε φιλοξενία ατομικά και συλλογικά σε ομάδες και πληθυσμούς προσφύγων. Άλλωστε η ύπαρξη δυο συνοικιών της πόλης μας, Φιλιππούπολη και Ν. Σμύρνη, μαρτυρεί το γεγονός και τροφοδοτεί τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων.

Στα πλαίσια των 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης ο Δήμος Λαρισαίων παρουσιάζει το "δεύτερο αφιέρωμα" του. Προηγήθηκε ήδη μια συναυλία με τραγούδια της Σμύρνης στο Φεστιβάλ Πηνειού. Στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ. θα παρουσιαστεί ένα πολυθέαμα που συνδυάζει μουσική, τραγούδι - λόγο και εικόνα.

Η συγγραφέας Μπέτυ Μαγρίζου και η σύμβουλος του Δημάρχου Βάσω Οικονόμου θα διαβάσουν αποσπάσματα από μαρτυρίες ξένων συγγραφέων για την καταστροφή της Σμύρνης.

Το συγκρότημα Ελλήνων Ανάμνησις θα αποδώσει παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης αλλά και μεγάλων Ελλήνων συνθετών ( Μούτσης – Ξαρχάκης – Καλδάρας) με θέμα τη Σμύρνη.

Η φωτογραφική επιμέλεια είναι του Γιώργου Μποντικούλη. Η επιλογή των τραγουδιών – κειμένων και η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Κολώνα. Χορηγός το βιβλιοπωλείο ‘‘Παιδεία’’.

Γενική είσοδος 3 €.

Πηγή: onlarissa