26 Οκτώβριος 2012, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:53

Οι δημοφιλέστεροι φθινοπωρινοί προορισμοί

  • Οι δημοφιλέστεροι φθινοπωρινοί προορισμοί

Το φθινόπωρο στην Ελλάδα είναι μαγικό. Δύο λέξεις μπορούν να το περιγράψουν: Χρώματα κι Αρώματα .

Όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου, πορτοκαλί, καφέ, χρυσαφί ανακατεύονται στην παλέτα της φύσης κι αρωματίζονται από τις μυρωδιές που αναδύονται όταν η  βροχή ποτίζει το χώμα. Το μάτι κι η ψυχή χορταίνουν από την απλόχερη προσφορά του τοπίου.

Η Ελλάδα  μας, έχει πάρα πολλά μέρη, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μαγεία του φθινοπώρου. Επιλέξαμε για σας, κάποια απ’ αυτά και σας τα προτείνουμε.

Πρέσπες

Οι επιβλητικές λίμνες, με τους υδρότοπους και την σπάνιας ομορφιάς φύση προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες.

Πήλιο

Τα χωριά του Πηλίου  με τα αρχοντικά τους, την υπέροχη θέα στο Αιγαίο και τα μονοπάτια τα στρωμένα με τα χρυσοκίτρινα πλατανόφυλλα είναι ένας προορισμός που θα σας μείνει αξέχαστος.

Καστορια

Η πόλη των τεσσάρων εποχών. Η απαράμιλλης ομορφιάς θέα  της λίμνης παντρεύεται με τα φθινοπωρινά χρώματα, που δημιουργούνται στα δένδρα,  που πλαισιώνουν τον παραλίμνιο δρόμο.

Καλάβρυτα

Η όμορφη κωμόπολη των Καλαβρύτων, κάτω απ’ τον ελατοσκπέπαστο Χελμό, με τη μονή της Αγίας Λαύρας, τα σπήλαια λιμνών και το φαράγγι του Βουραϊκού,  προκαλουν τον επισκέπτη για μια βόλτα με τον οδοντωτό και όχι μόνο.

Ζαρούχλα

Η γραφική Ζαρούχλα, είναι ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας. Περικυκλωμένη από έλατα, μαυρόπευκα, πλατάνια, κέδρους, καστανιές και καρυδιές. Σε μικρή απόσταση η λίμνη Τσιβλού, που αξίζει να την επισκεφθείτε.

Καρπενήσι

Στα 960μ. υψόμετρο το Καρπενήσι, κάτω απ’ τη σκιά του Βελουχίου είναι πνιγμένο στα έλατα. Στη διαδρομή για τα γύρω χωριά συναντάμε ποτάμια, φαράγγια, λίμνες και γεφύρια.

Λίμνη Πλαστήρα

Η χρωματική πανδαισία που δημιούργησε η φύση, αγκαλιάζει την γαλάζια λίμνη και δημιουργεί τον ωραιότερο «φυσικό πίνακα».

Ζαγοροχώρια

46 χωριά χτισμένα στους πρόποδες της Πίνδου, μαγεύουν τον  επισκέπτη με τους πετρόχτιστους οικισμούς και την άγρια ομορφιά της φύσης.


Μέτσοβο

Ο γραφικότερος οικισμός της Ελλάδας χτισμένος στα 1200μ., συνδυάζει την  παράδοση με την σύγχρονη ζωή.


Επιμέλεια: Ζαμπετάκη Ε.