5 Οκτώβριος 2012, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

Λόγω έλλειψης πόρων ο ΟΚΑΝΑ ξεμένει από μεθαδόνη

  • Λόγω έλλειψης πόρων ο ΟΚΑΝΑ ξεμένει από μεθαδόνη

Συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς η κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Με έγγραφό της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μένη Μαλλιώρη καταγγέλλει τεράστια έλλειψη πόρων:

Ο Οργανισμός, από τον μήνα Οκτώβριο 2012, με την επιχορήγηση που λαμβάνει δεν θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε δαπάνες προμήθειας φαρμάκων υποκατάστασης για τους ασθενείς, πάγιες δαπάνες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία, καταβολής εισφορών και κρατήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο, της μισθοδοσίας του προσωπικού, καθώς και χρέη που έχουν ήδη δημιουργηθεί στον Οργανισμό'!

Ο ΟΚΑΝΑ ζητεί να υλοποιηθούν οι όροι της σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με αυτή, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αναλάβει την υποχρέωση να χορηγήσει στον ΟΚΑΝΑ ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία και τη λειτουργία των νέων θεραπευτικών μονάδων του Οργανισμού σε νοσοκομεία.

Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ωστόσο, έχει διαθέσει στον ΟΚΑΝΑ μόνον τα 10 εκατομμύρια, από τα οποία τα 9,5 εκατομμύρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Εξαιτίας της έλλειψης πόρων, ο ΟΚΑΝΑ δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίζει μεθαδόνη και να καταβάλει τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Πηγή: iatronet.gr