5 Οκτώβριος 2012, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ο Λεωνίδας Τζανής

  • Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ο Λεωνίδας Τζανής

Παγωμένη η τοπική κοινωνία, αλλά και ο πολιτικός κόσμος παρακολουθούν τις εξελίξεις. Ο 57χρονος πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής έβαλε με τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του.

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του από τη σύζυγό του. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική είδηση.

Ήταν η σύζυγός του που αντίκρισε πρώτη το τραγικό θέαμα.

Ο 57χρονος δικηγόρος στο επάγγελμα Λεωνίδας Τζανής τον τελευταίο καιρό είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Μετά την κοινοβουλευτική του θητεία και τον υπουργικό θώκο ως υφυπουργός Εσωτερικών επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη είχε επιλέξει να ασκήσει και πάλι τη δικηγορία στην ιδιαίτερή του πατρίδα.

Το τελευταίο καιρό, λένε όσοι τον γνώριζαν καλά, δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Επαναλάμβανε λένε σε όλους τη φράση “να προσέχετε τη γυναίκα και τα παιδιά μου”.

Πριν μερικές ημέρες όταν έκανε την εμφάνισή της η λίστα με τους 36 πολιτικούς που ελέγχονται για “μαύρο χρήμα” από το ΣΔΟΕ υπήρχε και το όνομα του Λεωνίδα Τζανή.

Τότε, λένε κάποιοι, τον άκουσαν να λέει “δεν θα αντέξω και δεύτερο διασυρμό”. Ίσως, λένε, τον επηρέασε το γεγονός.

Γνώριζε πάντως πως ελέγχονται (μετά από κάποια καταγγελία) οι καταθέσεις του από το ΣΔΟΕ.

Παλιότερα είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση για παράνομα “φρουτάκια”.

Ήταν λένε όσοι τον γνώριζαν καλά ένας ήρεμος, αλλά δυνατός άνθρωπος. Κάποιοι ωστόσο προσθέτουν ότι εκτός απ' την ψυχολογική πίεση ο 57χρονος Λεωνίδας Τζανής είχε να αντιμετωπίσει και κάποια προβλήματα που επιβάρυναν την υγεία του. Δεν μπορούν ωστόσο να πιστέψουν πως αυτός ο άνθρωπος έφτασε στην αυτοχειρία.

Ο ίδιος, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, γνώριζε για την έρευνα του ΣΔΟΕ. Όταν το όνομά του έκανε την εμφάνισή του στη “λίστα” τόνιζε πως είναι “καθαρός” αλλά και “ανοιχτός” για έλεγχο σε όποιον επιθυμεί.

Χρήματα που βρέθηκαν όπως αναφέρουν πηγές σε λογαριασμό του δεν ήταν τίποτε άλλο από ενισχύσεις για την τοπική ομάδα, τη Νίκη Βόλου, που ήταν και η μεγάλη του αγάπη.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον αδόκητο θάνατο του Λεωνίδα Τζανή, ενός στελέχους της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε τα κοινά μέσα από την δραστηριότητά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από την κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής και υφυπουργός».

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Τζανής

Γεννήθηκε στο Αερικό του Βόλου το 1955. Σπούδασε δικηγόρος και παντρεύτηκε την επίσης δικηγόρο Μαρία Παναγιωτοπούλου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.
Με τα κοινά άρχισε να ασχολείται ενεργά από το 1986, οπότε και έγινε δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από το '87 ήταν υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ενώ από το 1993 και μέχρι και το 2004 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής.
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών από το 1999 έως το 2001.

Πηγή: newsit.gr