4 Οκτώβριος 2012, 17:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

«Τα ρούχα του βασιλιά»

  • «Τα ρούχα του βασιλιά»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, το Θέατρο Πολιτών και οι Ερασιτεχνικές Ομάδες της πόλης αρχίζουν τη νέα θεατρική περίοδο με ένα έργο για παιδιά, το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα ρούχα του βασιλιά» αλλά και ένας νέος χώρος σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου.

Τα Σάββατα 6 και 13 Οκτωβρίου, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., ερασιτέχνες ηθοποιοί θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Καβάλας δίνοντας μία μικρή πρόγευση από την παιδική αυτή παράσταση. Οι ομάδες που συμμετέχουν και τα σημεία παρουσίασης είναι: «Άνω Θρόσκω» (μπροστά από το κατάστημα Μακεδονία Σπορ), «Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών» (πλατεία Καπνεργάτη), «Θεατρικά Μηχανάκια» (πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από το κατάστημα Κωτσόβολος), «Τέχνης Έρευνα» (πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδος), «Ομάδα Λυδίας Φιλίππων» (Κεντρική Πλατεία - Σιντριβάνι), «Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Καβάλας» (Φιλελλήνων και Ερμού γωνία, παντοφλάδικα).

Εξάλλου στις 9 του μήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας σε ένα μεγάλο πάρτι θα διαμορφωθεί από τους ίδιους τους συντελεστές της παράστασης, από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της Καβάλας αλλά και από απλούς περαστικούς ο χώρος που θα φιλοξενήσει το «Ραφτάδικο του Βασιλιά». Ο χώρος, που θα λειτουργεί μέχρι τις 30/11, θα χρησιμοποιηθεί από τα μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού της Καβάλας «Οι Παραμυθάδες» ως τόπος αφήγησης παραμυθιών και φιλοξενίας παραδοσιακών παιχνιδιών καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Παράλληλα για το διάστημα αυτό οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να φωτογραφηθούν από το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας. Οι φωτογραφίες θα εκτυπωθούν, θα αναρτηθούν στους διαδρόμους του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» και θα είναι διαθέσιμες κάθε Κυριακή απόγευμα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: 2510 220876 - 7.