4 Οκτώβριος 2012, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

Δράμα: Μπλόκο στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

  • Δράμα: Μπλόκο στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να κάνουν περιπολίες έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών για να αποτρέψουν τη μεταφορά και άλλων αλλοδαπών. Κλειστά τα σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Περιπολίες έξω από το στρατόπεδο Πανταζόπουλου θα κάνουν οι κάτοικοι του Παρανεστίου Δράμας, προκειμένου να αποτρέψουν, όπως λένε, τη μεταφορά και άλλων μεταναστών στον χώρο που έχει μετατραπεί σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.

Χθες απέκλεισαν συμβολικά το δημαρχείο και κράτησαν κλειστά τα σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ σήμερα συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Καλούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να επισκεφτεί την περιοχή για να δει ότι εδώ είμαστε ένα μικρό μέρος και είναι δύσκολο να δεχτούμε και άλλους κρατούμενους μετανάστες», είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Παρανεστίου Νίκος Καγιάογλου.

Στο στρατόπεδο Πανταζόπουλου μεταφέρθηκαν και παραμένουν 150 μετανάστες από τη Σχολή Αστυνομίας της Κομοτηνής, ενώ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Δένδιας στους παράγοντες του Νομού Δράμας που τον επισκέφτηκαν, σύντομα ο αριθμός τους θα αυξηθεί στους 500.

Εν τω μεταξύ και ενώ παραμένει άφαντος ο «πιστολέρο» που με την καραμπίνα του πυροβολούσε αδιακρίτως τη Δευτέρα το βράδυ στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που ακολούθησαν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν κάτοικοι της περιοχής και ακροδεξιοί, οι έξι συλληφθέντες -ανάμεσά τους και ένας Αλβανός- για τα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με εντολή του εισαγγελέα, και παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα.

Οι συνήγοροί τους υποστήριξαν ότι διαδήλωναν ειρηνικά, δεν είχαν πρόθεση να προκαλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και δεν ήταν οργανωμένοι, ενώ κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της στάσης.

Νέο Κέντρο
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθεί ένα ακόμη Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας, ενώ άμεσα ξεκινούν οι εργασίες επέκτασης του χώρου στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και κράτησης υπηκόων τρίτων χωρών στο Φυλάκιο Εβρου.

Στο ΚΕΠΥ μεταφέρονται οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και μετά 25 μέρες είτε κινείται η διαδικασία απέλασής τους, είτε της χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, σε ανακοίνωση του οποίου γίνεται λόγος για «απαξίωση της κεντρικής διοίκησης απέναντι στους Δραμινούς πολίτες», αλλά και για «προχειρότητα στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος».

Ταυτόχρονα ζητείται να μη χρησιμοποιηθούν οι φυλακές στο χωριό Νικηφόρος -ανήκει στον ίδιο δήμου, Παρανεστίου- ως χώρος φύλαξης παράνομων μεταναστών, κάτι που κυκλοφόρησε ως φήμη τις τελευταίες μέρες στη Δράμα, χωρίς να επιβεβαιωθεί επίσημα.

Πηγή: ethnos.gr