4 Οκτώβριος 2012, 10:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

Διαμαρτυρία από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου

  • Διαμαρτυρία από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση RAI, οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού ζήτησαν από τον 47χρονο επιχειρηματία από την Τεργέστη να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη θέση, στην οποία βρισκόταν, επιστρέφοντας στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας από την πόλη του ιταλικού βορρά είχε επιλέξει τον θεαματικό αυτόν τρόπο διαμαρτυρίας θέλοντας να καταγγείλει ότι έπειτα από τον εμπρησμό του εστιατορίου του οι τράπεζες είχαν αρνηθεί να του χορηγήσουν δάνειο για επισκευή.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας είχε ξεδιπλώσει επιγραφή με την οποία αμφισβητούσε την πολιτική της κυβέρνησης του εντολοδόχου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, τις πολυεθνικές, και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο επιχειρηματίας, καθ' όλη τη διάρκεια του διαβήματός του είχε προβάλλει το αίτημα για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μόντι, δεν έχει γίνει όμως γνωστό εάν το αίτημά του ικανοποιήθηκε.

Στην διάρκεια της νύχτας συνομίλησε, πάντως, με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Έντσο Μοάβερο και περιφερειακών υποθέσεων, Πιέρο Νιούντι.

Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Ντι Φινίτσιο διαμαρτυρόταν κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν.

Φέρεται ότι φοβάται πως θα χάσει το εστιατόριο που διαθέτει σε παραθαλάσσια περιοχή της Τεργέστης, διότι από το 2015 βάσει της ευρωπαϊκής αυτής οδηγίας πρόκειται να απελευθερωθούν οι άδειες κατοχής εμπορικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά στην ακρογιαλιά.

Το εστιατόριο του επιχειρηματία υπέστη πρόσφατα σοβαρές καταστροφές από πυρκαγιά και οι τράπεζες αρνούνται να του χορηγήσουν δάνειο για να το επισκευάσει.
Πηγή: ethnos.gr