4 Οκτώβριος 2012, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

5° Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικής Ταινίας του Λονδίνου

  • 5° Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικής Ταινίας του Λονδίνου

Το 5° Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικής Ταινίας του Λονδίνου ανοίγει την αυλαία του στο κοινό από τις 8 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2012, όπου θα παρουσιαστούν πάνω από 45 παραγωγές μεταξύ των οποίων μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, πειραματικές ταινίες και καλλιτεχνικά βίντεο.

Οι προβολές θα γίνονται στα Westbourne Studios (242 Acklam Road, London W10 5JJ) κοντά στο Portobello στο Δυτικό Λονδίνο. Επίσης θα παρουσιαστούν επιλεγμένα σύντομα και ιδιαίτερα σενάρια. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους Σύγχρονους Έλληνες Κινηματογραφιστές και Καλλιτέχνες κινουμένων εικόνων ανά τον κόσμο, αλλά επίσης και σε διεθνείς κινηματογραφιστές των οποίων οι δουλειές σχετίζονται με την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Ελληνικής Ταινίας του Λονδίνου εκπροσωπεί τον Ελληνικό Πολιτισμό και Ταινιογραφία στη βρετανική μητρόπολη με τις προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες. Το φεστιβάλ θα εγκαινιαστεί με μια έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο "Ολυμπιακή Φλόγα: η Φλόγα της Ειρήνης" σε συνεργασία με το Μουσείο ΕΡΤ και θα λήξει με την τελετή των Βραβείων Οδυσσέας, που θα παρουσιάσει τις καλύτερες ταινίες από κάθε κατηγορία με τα βραβεία τους.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να παρευρεθούν σε ένα ανοιχτό εργαστήρι με την ονομασία "Δίκτυο Ελληνικής Ταινίας: Μια Ευκαιρία για Δουλειές Κινηματογράφου" απ' το Φεστιβάλ Ελληνικής Ταινίας του Λονδίνου.

Πηγή: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ