4 Οκτώβριος 2012, 08:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:01

Την έγκριση της τουρκικής Βουλής για εισβολή θα ζητήσει ο Ερντογάν

  • Την έγκριση της τουρκικής Βουλής για εισβολή θα ζητήσει ο Ερντογάν

Την έγκριση της τουρκικής Βουλής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε εισβολή στην Συρία αύριο το πρωί. Την έγκριση της τουρκικής Βουλής για εισβολή θα ζητήσει ο Ερντογάν.

Πριν από λίγο αποφασίστηκε η τουρκική Βουλή να θέσει στην ημερήσια διάταξή της την χερσαία εισβολή στην Συρία, αλλά για να  υπάρξει εισβολή θα πρέπει να λάβει ανάλογη απόφαση κα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Πληροφορίες που έρχονται από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας αναφέρουν, ότι καταφθάνουν συνέχεια τρένα που μεταφέρουν προσωπικό και οχήματα, βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης. Η κίνηση του τουρκικού Στρατού εάν προκύψει, δεν θα αφορά καταδρομική επιχείρηση αλλά επιχείρηση κατάληψης συριακού εδάφους με το πρόσχημα της δημιουργίας ουδέτερης ζώνης για την προστασία των αμάχων.

Θα προηγηθούν όλο το βράδυ πυρά πυροβολικού και εν συνεχεία θα διαβούν τα σύνορα μόλις λάβουν την έγκριση της τουρκικής Βουλής. Την ίδια ώρα η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο στα τουρκοσυριακά σύνορα όσο και στα όσα διαδραματίζονται εντός ΝΑΤΟ.

Πηγή: newsbomb