3 Οκτώβριος 2012, 18:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

Πήλιο: Το βουνό των Κενταύρων

  • Πήλιο: Το βουνό των Κενταύρων

Οκτώβρης και το Πήλιο έβαλε την φθινοπωρινή φορεσιά του, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του. Το βουνό των τεσσάρων εποχών, η κατοικία των μυθικών Κενταύρων, υψώνεται βορειοανατολικά του Βόλου.

Τα 70 χωριά του με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον, που χρωματίζεται ανάλογα με την εποχή, τα τρεχούμενα νερά, η εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και τον Παγασητικό κόλπο, οι υπέροχες γραφικές αμμώδεις ή βραχώδεις ακτές, οι  ξεχωριστές γεύσεις φαγητών και γλυκών, ικανοποιούν και τις πέντε αισθήσεις.

Ξεκινώντας από το Βόλο, μπορείτε να επιλέξετε αν θα κατευθυνθείτε βόρεια ή νοτιοανατολικά. Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσετε θα κάνετε το γύρο και θα καταλήξετε στο Βόλο.

Από τα 70 χωριά του, τα πιό γνωστά και τουριστικά είναι η Πορταριά, η Μακρυνίτσα, τα Χάνια, η Τσαγκαράδα, η Ζαγορά, ο Αγ. Γιάννης, η Μηλίνα, ο Λαύκος, τα Καλά Νερά.

Μην ξεχάσετε να κάνετε μιά βόλτα με το τρενάκι τον θρυλικό "Μουτζούρη". Η διαδρομή ξεκινάει από τα Λεχώνια και καταλήγει στις Μηλιές.

Και πριν φύγετε φροντίστε να πάρετε μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα του Πηλίου. Γλυκά κουταλιού, λικέρ φρούτων, μαρμελάδες από φρέσκα φρούτα, τσιτσίραβλα, φυσικά βότανα και τσάι, κάστανα, σπιτικές χυλοπίτες και τραχανά, μέλι,  βασιλικό πολτό, κρασί, φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, κεράσια, κυδώνια, τουρσί, τσίπουρο,  τυρί και  γάλα.

Επιμέλεια: Ζαμπετάκη Ε.

 

Gallery