3 Οκτώβριος 2012, 11:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:54

Κατάθλιψη και απουσία από την εργασία

  • Κατάθλιψη και απουσία από την εργασία

Ο ένας στους δέκα εργαζομένους έχει απουσιάσει από τη δουλειά του εξαιτίας της κατάθλιψης, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 7.000 ενήλικες σε επτά ευρωπαϊκές χώρες που διεξήχθη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατάθλιψης (EDA). Οι συμμετέχοντες ήταν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Δανία, την Τουρκία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Συνολικά το 20% των ερωτηθέντων είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του. Το υψηλότερο ποσοστό διαγνωσμένων περιστατικών κατάθλιψης έχουν οι Βρετανοί (26%) και το χαμηλότερο οι Ιταλοί (12%). Επίσης, από τους εργαζομένους με κατάθλιψη τις περισσότερες πιθανότητες να απουσιάσουν από την εργασία τους είχαν οι Γερμανοί (61%), οι Δανοί (60%) και οι Βρετανοί (58%), ενώ τις λιγότερες οι εργαζόμενοι στην Τουρκία (25%).

Συνολικά, ο ένας στους τέσσερις με κατάθλιψη δήλωσε ότι δεν ενημέρωσε τον εργοδότη του, ενώ ο ένας στους τρεις είπε πως ανησυχούσε ότι, αν το έλεγε θα διακυβευόταν η θέση εργασίας του. Από την άλλη μεριά, το ένα τρίτο των 792 managers που ερωτήθηκαν είπε ότι δεν είχε στη διάθεσή του επίσημους τρόπους αντιμετώπισης των υπαλλήλων με κατάθλιψη.

Πηγή: vita.gr