27 Σεπτέμβριος 2012, 16:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 10:53

Πένες με λαχανικά

  • Πένες με λαχανικά

Μια νόστιμη και δροσερή συνταγή για πένες (ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε) με φρέσκα λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκ.
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες των 2,5 εκ.
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κομμάτια των 2,5 εκ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. βασιλικό
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ φλ. τοματοπολτό
  • 800 γρ. ντοματάκια λιωμένα με το χέρι, χωρίς το ζωμό τους
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 γρ. πένες ή τσίτι
  • 1,5 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ⅓ φλ. νερό από το ζυμαρικό
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρουμε στο λάδι τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βασιλικό και τη ρίγανη, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τοματοπολτό, τις λιωμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας στην άκρη ⅓ φλ. από το νερό τους και τα στραγγίζουμε.
  3. Ρίχνουμε, ανακατεύοντας, το νερό που φυλάξαμε στο μίγμα των λαχανικών. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μισό τυρί.
  4. Μεταφέρουμε το σύνολο σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου και ψήνουμε στους 175° για 30΄ ή μέχρι να κοχλάσει.
  5. Το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.