27 Σεπτέμβριος 2012, 15:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 11:00

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Το pontos-news.gr σάς προτείνει ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με μεθυσμένα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 κούπα ρόγες σταφυλιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτηράκι bourbon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε στο μαντέμι ή στο grill του φούρνου ή στα κάρβουνα – ή όπου αλλού θέλετε. Τις κρατάμε ζεστές.
  2. Σε αντικολλητικό σκεύος που να χωρά και τις δύο, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν. Θέλουν  5-7΄. Στο διάστημα αυτό αλατοπιπερώνουμε. Μόλις αρχίσουν να χρυσίζουν δυναμώνουμε λίγο την ένταση και προσθέτουμε τις ρόγες σταφυλιού, ανακατεύοντας συνέχεια για άλλα δύο λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το ποτό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο.
  4. Βάζουμε και τις μπριζόλες μέσα να ανακατευτούν οι γεύσεις  έως ότου δέσει η σάλτσα μας.