10 Οκτώβριος 2012, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 10:30

Κοτόπουλο με πιπεριές και κρασί

  • Κοτόπουλο με πιπεριές και κρασί

Το pontos-news.gr σάς προτείνει νοστιμότατο μεθυσμένο κοτόπουλο.

ΥΛΙΚΑ
  • μισό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 κίτρινη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό γλυκό κρασί
  • 1 κ.γ θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • προαιρετικά κρέμα γάλακτος, ή γάλα με κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
  2. Ρίχνουμε και τις πιπεριές και σβήνουμε με κρασί.
  3. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι, μουστάρδα και λίγο νερό, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Προαιρετικά μπορούμε να αραιώσουμε μία κουταλιά κορν φλαουρ με λίγο γάλα ή λίγη κρέμα γάλακτος και να τη ρίξουμε στο τέλος του μαγειρέματος