26 Σεπτέμβριος 2012, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 17:40

Χατσαπούρι

  • Χατσαπούρι

1 κιλό αλεύρι
2,5 λίτρα γάλα
6 αβγά
250 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη
2,5 κιλά τυρί ποντιακό
150 μαγιά
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τα αβγά, το αλάτι, τη ζάχαρη, λιωμένο το βούτυρο και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μέρος ζεστό να ανέβει το ζυμάρι.
Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με 2 ( δύο ) αβγά και λίγο βούτυρο.
Όταν θα ανέβει το ζυμάρι το μοιράζουμε περίπου σε 7-8 κομμάτια.
Παίρνουμε από ένα κομμάτι, το ανοίγουμε ,βάζουμε μέσα το τυρί, το κλείνουμε και το ανοίγουμε μέσα σε ταψί, το αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αβγό και το ψήνουμε σε φούρνο με 180-200 βαθμούς.
Όταν θα είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αλείφουμε με βούτυρο, και καλή σας όρεξη!!!