26 Σεπτέμβριος 2012, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2016, 11:04

Κινθέατα ή κιντέατα ή κιντέας

  • Κινθέατα ή κιντέατα ή κιντέας

Τo pontos-news.gr σάς προτείνει άλλη μία ποντιακή συνταγή με τσουκνίδες (κιντέατα).

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κορυφές από φρέσκες τσουκνίδες
  • 6 κ.σ., περίπου, καλαμποκάλευρο          
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • δυόσμο ψιλοκομμένο (φρέσκο ή ξερό)
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα κιντέατα, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
  2. Τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
  3. Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα μέρος από το ζουμί και βράζουμε  σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Ελέγχουμε τη ρευστότητα προσθέτοντας ζουμί ή αλεύρι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δυόσμο και σερβίρουμε.

Η λέξη κινθέα (πληθυντικός: κινθέατα / κιντέατα) προέρχεται από το αρχαίο ουσιαστικό κνίδη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr