24 Σεπτέμβριος 2012, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:55

Ακρίτεια 2012

  • Ακρίτεια 2012

Τον αιχμηρό και γλαφυρό λόγο του καθηγητή Φιλοσοφίας Χρήστου Γιανναρά, επί παντός επιστητού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Κοβεντάρειο, όπου δόθηκε ομιλία στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ακρίτεια 2012″ της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

O καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χρήστος Γιανναράς ήταν ο κεντρικός ομιλητής των φετινών «Ακριτείων». Θέμα της ομιλίας του ήταν «Πόντος: η υπόμνηση μιας Κοσμοπολίτικης Ελλάδας», ωστόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην πολιτική και την την κρίση που μας διέπει. Αναφέρθηκε στο ΔΝΔ, το «ληστρικό κράτος που υπόγραψε τις δανειακές συμβάσεις», στο «έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, του «Καλλικράτη και του Καποδίστρια» που έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά και σε πολλά ακόμη ζητήματα. Ανέπτυξε, μάλιστα, ειδικότερα, τον όρο και την έννοια της φιλοπατρίας σήμερα.

Την ενδιαφέρουσα ομιλία του κου Γιανναρά Παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, οι δήμαρχοι Κοζάνης κος Μαλούτας και Εορδαίας κα Βρυζίδου και πολλοί άλλοι. Στο τέλος της ομιλίας η διοίκηση της Ευξείνου Λέσχης βράβευσε τον κ. Γιανναράς, προκειμένου να τιμήσει το έργο και την προσφορά του.

Δείτε ένα ακόμα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του:

 

Πηγή: kozanimedia

Δημοσιεύτηκε στο Pontosnet.gr στις 24.09.2012