22 Σεπτέμβριος 2012, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:55

Νευρική κρίση στη Βουλή των Κοινοτήτων

  • Νευρική κρίση στη Βουλή των Κοινοτήτων

Περισσεύει η υποκρισία στην βρετανική πολιτική σκηνή: Με απόφαση του προέδρου του βρετανικού Κοινοβούλιο, ο βουλευτής Paul Flynn, αποβλήθηκε από την αίθουσα, επειδή είπε πως ο υπουργός Άμυνας Phillip Hammond «χρησιμοποιεί τους βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν ως ασπίδα, στέλνοντάς τους να σκοτωθούν σε έναν μάταιο πόλεμο για να προστατεύσει τον υπουργικό του θώκο».

Ο Φλιν, στη συνεδρίασης της 18 Σεπτεμβρίου, παρομοίασε τον Χάμοντ με εκείνους τους υπουργούς στην περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου «οι οποίοι έλεγαν ψέματα, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται οι στρατιώτες». Και επειδή παρά την επανειλημμένη παρατήρηση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων να αποσύρει τις κατηγορίες του για ψεύδη, αποβλήθηκε από την αίθουσα για πέντε ημέρες.

Εφέτος, 51 ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν -15 από τους οποίους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ένδεκα Βρετανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί εφέτος στο Αφγανιστάν, από τους οποίους δύο, αυτή την εβδομάδα.

Το Μάρτιο του 2012, ο Πολ Φλίν, μαζί με τους βουλευτές Jeremy Corbyn και Caroline Lucas, είχαν παραδώσει επιστολή «Να τερματιστεί ο πόλεμος», στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέηβοβτ Κάμερον, «προκειμένου να τερματιστούν οι απώλειες των βρετανών στρατιωτών, αλλά και του πληθυσμού του Αφγανιστάν».

Επίθεση του αρχηγού της αστυνομίας στον πρωθυπουργό

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον, από τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, επειδή υπερασπίστηκε υπουργό, που έβρισε αστυνομικούς.

Ο υπουργός Άντριου Μίτσελ, που πηγαίνει καθημερινά στο υπουργείο του με ποδήλατο, έβρισε τους αστυνομικούς φρουρούς, επειδή δεν του είχαν ανοίξει την μεγάλη πύλη, αλλά του υπέδειξαν να χρησιμοποιήσει την είσοδο των πεζών.

Επειδή ο πρωθυπουργός Κάμερον, δικαιολόγησε τον υπουργό του λέγοντας «πως δεν συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα» και πως «το επεισόδιο δεν το περιέγραψαν σωστά οι αστυνομικοί», έχει εξαγριώσει τους αστυνομικούς που υποστηρίζουν ότι καλύτερα θα ήταν αν ο Μίτσελ υπέβαλε την παραίτησή του».

Ο αρχηγός της αστυνομία Τζον Τούλι, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη δυσφορία του για την υπεράσπιση που έκανε ο πρωθυποιυργός στον υπουργό, και είπε πως «οι αστυνομικοί αισθάνονται πως στην κυβέρνηση δεν αρέσει ο τρόπος που ασκούν τα καθήκοντά τους».

 

Πηγή: zοugla.gr