5 Οκτώβριος 2012, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2014, 13:02

Περέκ στο τηγάνι

  • Περέκ στο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ
  • 3 φύλλα περέκ*
  • 100 γραμμάρια λάδι ή 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 500 γραμμάρια τυρί

*Τα περέκ μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα ποντιακών προϊόντων ή να τα φτιάξετε εσείς.
Δείτε τη συνταγή εδώ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά έτσι ώστε να κάψει και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
  2. Αφού έχουμε βρέξει λίγο το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να μαλακώσει το βάζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί από την μια μεριά.
  3. Αφού ψηθεί το γυρίζουμε και από την άλλη και προσθέτουμε το τυρί ή το παραδοσιακό κεφαλοτύρι.
  4. Tο σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο το οποίο επίσης έχουμε βρέξει και το γυρνάμε για να ψηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
  5. Αυτό το κάνουμε και στο τελευταίο φύλλο και έτσι κάνουμε μια απλή πίτα την οποία την βγάζουμε από το τηγάνι και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Το περέκ είναι έτοιμο.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr