7 Οκτώβριος 2012, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 18:02

Πιλάφι Σινώπης

  • Πιλάφι Σινώπης
ΥΛΙΚΑ
  • 2 ποτήρια ρύζι
  • 2½ ποτήρια ζωμό κρέατος
  • 8 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • ½ κούπα καλαμπόκι
  • ½ ποτήρι αρακά
  • 1 στήθος κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα σαφράν (κρόκος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μπολ βάζουμε το ρύζι και 2 κ.σ. αλάτι.
  2. Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και το αφήνουμε να μουσκέψει μέχρι να κρυώσει το νερό. Κατόπιν ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.
  3. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να καβουρντιστεί για 10΄.
  4. Σε ένα φλιτζανάκι βάζουμε μέχρι τη μέση νερό, ρίχνουμε το σαφράν και το αφήνουμε 30 λεπτά να «σταθεί». Κατόπιν ρίχνουμε το σαφράν και το ζωμό κρέατος στο ρύζι.
  5. Στο μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά, το στήθος της κότας κομμένο σε κομματάκια, και το καλαμπόκι.
  6. Μόλις μισοβράσουν τα ρίχνουμε στο ρύζι, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  7. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια σε λίγο βούτυρο, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.

Πηγή: www.kastoria.gr