15 Σεπτέμβριος 2012, 16:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:56

Έκαναν αναλήψεις από… λογαριασμό πεθαμένου!

  • Έκαναν αναλήψεις από… λογαριασμό πεθαμένου!

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εξαπατούσε υπαλλήλους τραπεζικών υποκαταστημάτων, πραγματοποιώντας αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις απάτης σε δύο τραπεζικά υποκαταστήματα, το ένα στην Ξάνθη και το άλλο σε χωριό της Δράμας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην εγκληματική ομάδα συμμετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα, (έξι Έλληνες, ηλικίας 33, 43, 47, 53, 43, και 65 ετών, και ένας αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων δράστης), εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, ο 65χρονος δράστης, συνοδευόμενος από διαφορετικά κάθε φορά μέλη της ομάδας, πλην του 43χρονου, μετέβαινε στα δύο τραπεζικά υποκατάστημα, όπου, επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και παριστάνοντας έναν άνδρα, 61 ετών, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, εξαπατούσε τους υπαλλήλους του εκάστοτε καταστήματος, προβαίνοντας στην ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από λογαριασμούς του 61χρονου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της ομάδας, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, πήγαν οκτώ φορές στις δύο τράπεζες και πραγματοποίησαν αναλήψεις που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 485.000 ευρώ. Από την έρευνα επίσης φέρεται ως μέλος της ομάδας και ο 43χρονος, διευθυντής ενός από τα υποκαταστήματα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σημειώνεται ακόμη ότι εις βάρος των δύο δραστών, ηλικίας 65 και 53 ετών, εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: thrakinea.gr