15 Σεπτέμβριος 2012, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:56

Αλλαγές του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα ζητήσουν οι τράπεζες

  • Αλλαγές του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα ζητήσουν οι τράπεζες

Πακέτο προτάσεων που αφορούν στην αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχουν στα σκαριά οι τράπεζες και ετοιμάζονται να τις καταθέσουν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου»,δίνουν έμφαση σε δύο σημεία του νόμου και τσα οποία θα ζητήσουν τροποποιήσεις.

Η πρώτη αφορά στην αλλαγή της «απαγόρευσης» καταβολής δόσης από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση στο δικαστήριο και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως ισχύει σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν να ζητήσουν να υπάρχουν πληρωμές από πλευράς του δανειολήπτη, έστω και σε μικρότερο ποσό από την κανονική δόση.

Ένα δεύτερο αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετίζεται με τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Οι τραπεζίτες σκοπεύουν να ζητήσουν η αξία των ακινήτων να υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 150.000. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περί τις 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών και είχαν εκδικαστεί μόλις 400.

Πηγή: iefimerida