14 Σεπτέμβριος 2012, 17:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:57

Σαρωτικές αλλαγές στις συγκοινωνίες

  • Σαρωτικές αλλαγές στις συγκοινωνίες

Σαρωτικές αλλαγές στις συγκοινωνίες επιφυλάσσει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Στην νέα δέσμη μέτρων, που θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο επιβίβασης αλλά και στην έκδοση εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πάταξης της λαθρεπιβίβασης, θα γίνουν οι εξής αλλαγές:

Επιβίβαση επιβατών μόνο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Πώληση εισιτηρίων εντός των μέσων από τον οδηγό
Έλεγχοι όλη την ημέρα στους σταθμούς με μεγάλη κίνηση

Στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της λαθρεπιβίβασης κατά 50% ως το τέλος του έτους. Τα μέτρα αυτά τίθεται σε άμεση εφαρμογή από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ενώ στο τέλος Οκτωβρίου θα ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων που θα κινούνται προς την κατεύθυνση της παροχής εκπτώσεων, μείωσης προστίμων για άμεση πληρωμή αλλά και έλεγχο της κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων.

Από την επιτυχία των μέτρων που θα εφαρμοστούν, θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό αν η τιμή των εισιτηρίων. Δηλαδή αν θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα ή αν θα υπάρξει αύξηση κατά 25% όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Στους σταθμούς που έχουν επιλεγεί οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε 2 βάρδιες ημερησίως (8 ώρες). Εκτός από τις ώρες αιχμής θα ενισχυθεί η παρουσία τους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Πηγή: protothema