14 Σεπτέμβριος 2012, 14:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:57

Δεύτερη Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

  • Δεύτερη Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού πραγματοποιείται στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012 η 2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού.
 
Η Οικογιορτή θα έχει και φέτος ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, με εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με ξεναγήσεις στη βόρεια λίμνη των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και ορνιθοπαρατήρηση, με βόλτες με ποδήλατα και άλογα, θα είναι μία μέρα διασκέδασης και επαφής με τη φύση, γι' αυτό και το σύνθημα της Οικογιορτής για φέτος είναι «Γνωρίστε τη φύση σε μέρα γιορτής».

H Οικογιορτή διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και τον Δήμο Δέλτα.

Οι επισκέπτες της Οικογιορτής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτήν την πολύτιμη φυσική περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Πάρκο

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού βρίσκεται έξω από το Καλοχώρι, σε απόσταση 15 λεπτών από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για οδηγίες πρόσβασης συμβουλευτείτε το σκαρίφημα στο πρόγραμμα που παρατίθεται παρακάτω.

Στο Πάρκο υπάρχουν δύο όμορφες φυσικές μικρές λίμνες, όπου μπορεί κανείς να δει πολλά αλλά και σπάνια είδη πουλιών: αρπακτικά (γερακίνες, αετογερακίνες, καλαμόκιρκους, τον ψαραετό κατά τη μετανάστευση), ερωδιούς, φοινικόπτερα, αργυροπελεκάνους και εκατοντάδες παπιά τον χειμώνα (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, ψαλίδες).

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να συναντήσει κανείς στις εκβολές του Γαλλικού το εντυπωσιακό κοπάδι των νεροβούβαλων, που είναι από τους τελευταίους πληθυσμούς στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι η περιοχή περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000 και ανήκει στη Ζώνη Απόλυτης Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Πηγή:zougla.gr