14 Σεπτέμβριος 2012, 13:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:57

Μικρή άνοδος στο Χ.Α.

  • Ανόδος–μήνυμα από το Χρηματιστήριο

Η αγορά τιμολογεί τις εξελίξεις, αλλά δεν δίνει και “θάρρος”, δηλαδή δεν γίνονται υπερβολές, σαν κι αυτές του περασμένου δεκαημέρου. Οι εντολές από το εξωτερικό, τουλάχιστον κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας δεν είναι τόσο έντονες και οι εγχώριοι επενδυτές μαζί με τις εντολές αγορών από τις συνδεδεμένες με τις τράπεζες εταιρείες, συντηρούν την ανοδική αντίδραση.

Βάση στις 750 μονάδες “χτίζει” η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά μία μέρα μετά την άγαρμπη διόρθωση που προξένησαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Θ. Κατσάμπα.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση φαίνεται να πετυχαίνει τον αρχικό της στόχο για το σημερινό Eurogroup αποσπώντας ένα θετικό κλίμα και θετικές δηλώσεις ως προς την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ισχυρή είναι η αντίδραση που έχει βγει στην Εθνική, με κέρδη άνω του 4%, στα όρια των 2 ευρώ και με όγκο που ξεπερνά τα 3 εκατ. τεμάχια.

Ανοδικά, άνω του 3% η Coca Cola και ακολουθούν υποτονικότερα, η Alpha, ο Τιτάνας, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, η Eurobank και η Πειραιώς.

Μεγάλες είναι οι απώλειες για τον ΟΠΑΠ περίπου κατά 9%, με το νέο φορολογικό καθεστώς του Οργανισμού να απογοητεύει τους επενδυτές.

Οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 50 εκατ. ευρώ