14 Σεπτέμβριος 2012, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:57

Aνoίγουν παράθυρο στην ελληνική επιμήκυνση

  • Handelsblatt: Σχέδια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με ρήτρα ανάπτυξης από ESΜ και Γαλλία

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Τζαν Γιάχερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επιδείνωση της οικονομίας της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα προσωρινής ύφεσης.

«Αν το έλλειμμα αποδειχθεί κάπως χειρότερο από το αναμενόμενο, λόγω μιας προσωρινής ύφεσης στην οικονομία, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος χρόνος, αλλά όχι λεφτά», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup στη Λευκωσία, πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει χρόνος για καθυστέρηση των μέτρων».

Για την Ισπανία ο Γιάχερ δήλωσε ότι είναι σημαντικό, η χώρα να δείξει στις αγορές την αποφασιστικότητα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων λιτότητας για να τις πείσει.

Η Μ. ΦΕΚΤΕΡ

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει περισσότερο χρόνο αλλά όχι επιπρόσθετα κεφάλαια δήλωσε η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, Μ. Fekter, μεταδίδει το Reuters.

«Η απόφαση για το εάν θα καταβάλουμε και άλλα χρήματα στην Ελλάδα θα ληφθεί τον Οκτώβριο. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει παρουσιάσει έναν πολύ φιλόδοξο προϋπολογισμό και πρέπει να εφαρμόσει κάποια μέτρα σχετικά με αυτό τον προϋπολογισμό.

Θα δώσουμε στην Ελλάδα τον χρόνο που χρειάζεται για αυτό, αν και πιθανότατα δεν θα υπάρξουν περισσότερα χρήματα», δήλωσε η κα. Fekter στο πλαίσιο του Eurogroup που διεξάγεται στην Κύπρο.

ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας προσερχόμενος στη Σύνοδο απέφυγε να προβεί σε δήλωση.

Νωρίς το πρωί, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είχε κατ΄ιδίαν συναντήση με τον Γάλλο ομόλογο του Πιέρ Μοσκοβισί.


Πηγή: ΑΠΕ - ΑΜΠΕ