14 Σεπτέμβριος 2012, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:57

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες στη Λέσβο

  • Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες στη Λέσβο

Είκοσι Τούρκοι τουριστικές πράκτορες από την Κωνσταντινούπολη, το Αδραμύττιο, τη Σμύρνη και την Προύσα επισκέφτηκάν τις προηγούμενς μέρες τη Λέσβο, για να γνωρίσουν το νησί. Πρόκειται για μια συνεργασία της Ένωσης Τουριστικών, Ναυτιλιακών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου με την Τουρκική Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων (TÜRSAB).

Στόχος της επίσκεψης, οι άνθρωποι που κατευθύνουν τους τουρίστες της Τουρκίας στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης να γνωρίσουν τη Λέσβο και τις ομορφιές της και στη συνέχεια να την προωθήσουν στους πελάτες τους.

Το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στην Κωνσταντινούπολη, γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αγορά, 15 εκατομμυρίων κατοίκων με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, που μπορεί να δώσει μεγάλο αριθμό τουριστών. Η Λέσβος είναι το εγγύτερο νησί του Αιγαίου για τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης και γι’ αυτό έχει πλεονέκτημα έναντι άλλων νησιών του Αιγαίου.

Κατά την παραμονή τους στη Λέσβο, οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Σίγρι, το Μόλυβο, την Καλλονή, την Αγιάσο, το Πλωμάρι και τη Γέρα, αλλά και τα αξιοθέατα της Μυτιλήνης.

Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους συναδέλφους τους στη Λέσβο και να βάλουν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Η επίσκεψη αυτή επίσης αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση της Λέσβου με την Κωνσταντινούπολη, η οποία αποτελεί τη «λυδία λίθο» για την έλευση μεγάλου αριθμού τουριστών από την περιοχή, στο νησί.

Πηγή: emprosnet