14 Σεπτέμβριος 2012, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:57

Επισκευές στο τέμενος Ρετζέπ Πασά στη Ρόδο

  • Επισκευές στο τέμενος Ρετζέπ Πασά στη Ρόδο

Οι ελληνικές αρχές ενήργησαν ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής στο τέμενος Ρετζέπ Πασά στη Ρόδο, αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες.

Όπως έγινε γνωστό, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί φόρμουλα με την οποία θα εξασφαλιστεί η συνεννόηση για τις εργασίες επιδιόρθωσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Μεταξύ των λύσεων είναι η χρήση κονδυλίων της ΕΕ ή το να γίνει έκκληση σε ΜΚΟ.

Ο τύπος σχολιάζει ότι χρειάστηκε πολύς καιρός ώστε να κινηθούν στην Ελλάδα οι διαδικασίες, ενώ η εφημερίδα ‘Takvim’ γράφει ότι «μόνο όταν η Τουρκία προσφέρθηκε να καλύψει η ίδια τα έξοδα των εργασιών επισκευής, μόνο τότε ενέκρινε η Ελλάδα το σχετικό κονδύλι».

Ο τύπος σημειώνει επίσης πως η φόρμουλα συνεννόησης για την επισκευή Οθωμανικών μνημείων μπορεί να βρεθεί με ενέργειες των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Η ημερομηνία συνάντησης των δύο ηγετών το συντομότερο θα είναι στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου στην Άγκυρα. Το θέμα μπορεί να έρθει στην ημερήσια διάταξη στην συνάντηση αυτή και οι δύο ηγέτες μπορεί να πραγματοποιήσουν ένα θετικό βήμα για την εξασφάλιση συνεννόησης.

Πηγή: tvkosmos