16 Οκτώβριος 2014, 13:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

  • Φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Απόφαση σε δεύτερο βαθμό για τη λίμνη Κορώνεια. 

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη ρύπανση της αποξηραμένης πλέον λίμνης Κορώνειας. 

Η υπόθεση, που εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, αφορούσε την καθυστέρηση 15 μηνών για την επιβολή προστίμων σε βάρος των μονάδων που ρυπαίνουν την Κορώνεια. Αργότερα, τα πρόστιμα που τελικά μπήκαν «κουρεύτηκαν» ακόμα και κατά 30% σε ορισμένες περιπτώσεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που βασίστηκε σε πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τα πρόστιμα αφορούσαν δέκα βιοτεχνίες και μετά τους σχετικούς ελέγχους το ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ. 

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος και απιστία. Η ποινή του είναι μειωμένη κατά τέσσερις μήνες σε σχέση με την πρωτόδική απόφαση. Απολογούμενος ο πρώην νομάρχης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τόνισε ότι ακολούθησε τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα υποστήριξε ότι η επιβολή και η μείωσή τους ήταν στη διακριτική του ευχέρεια. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 8 μήνες, με τριετή αναστολή, ένα υπηρεσιακό στέλεχος της πρώην Νομαρχίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)