16 Οκτώβριος 2014, 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2014, 10:55

Βραβεύτηκε το βιβλίο «Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο»

  • Βραβεύτηκε το βιβλίο «Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο»

Βραβεύτηκε το βιβλίο «Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο» της Παρθένας Τσοκτουρίδου στον 30ο Διαγωνισμό «Σικελιανά» 2014

Μία ακόμη βράβευση έρχεται να προστεθεί ανάμεσα στις τόσες άλλες λογοτεχνικές και συγκεκριμένα η εικοστή έκτη κατά σειρά, στη συγγραφέα Παρθένα Τσοκτουρίδου, αυτή τη φορά από τον Διεθνή μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Πνεύματος και Τέχνης «Το καφενείο των Ιδεών».
 
Το βιβλίο της συγγραφέως «Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο» διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 293 άλλα αντίστοιχα στον 30ο Διαγωνισμό «Σικελιανά» 2014 στη Σαλαμίνα και του απονεμήθηκε ο τίτλος του βραβείου. Απόσπασμα των κειμένων του μέλλεται να δοθεί προς έκδοση ενός «συλλογικού» βιβλίου με τίτλο «Βραβείων Ανθός 2012-2014» από τις εκδόσεις «ΙΑΝΘΟΣ».

Το βραβευμένο βιβλίο «Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο» ανήκει στη σειρά εκδόσεων: παιδική –νεανική λογοτεχνία και αφιερώνεται στην ιερή μνήμη των παππούδων και των γιαγιάδων της συγγραφέως. Επίσης αφιερώνεται και στην ιερή μνήμη όλων όσων άφησαν τα ιερά τους κόκαλα στον Πόντο κατά τη γενοκτονία ως ένδειξη φόρου τιμής και σεβασμού.

Στον πρόλογο του βιβλίου η συγγραφέας αναφέρει ότι το έργο αυτό προσεγγίζει με λογοτεχνικό ύφος την ιστορία, τη λαογραφία και τη λαϊκή παράδοση των Ποντίων και επίσης ότι ο προσφυγικός Ελληνισμός του Πόντου είναι ένα θέμα επίκαιρο, ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, που κάνει τον καθένα μας γνωρίζοντας το να νιώθει μέρος του συνόλου του με συγκεκριμένες ρίζες και ταυτότητα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από progoniki.blogspot.gr